hakkede friske urter (persille – purløg – timian eller andre) eller 1-2 tsk. tørrede urter1-2 spsk. hakkede friske urter (persille – purløg – timian eller andre) eller 1-2 tsk. tørrede urter
Pensling: Pensling:
varm mælk varm mælk
Opskrift:
Mælken lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Sukker, salt, peber, hakkede urter og mel tilsættes, og dejen æltes til den er blank og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.
Dejen slås ned og formes til et brød.
En form på ca. 1½ l. smøres med margarine.
Dejen lægges i formen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter.
Pensles med varm mælk og ridses med en skarp kniv eller barberblad.
Ovnen opvarmes til 220 grader.
En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på nederste ovnribbe ca. 35 minutter.
Det færdige brød vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5523 gange, og udskrevet 84 gange.
Kommentarer
- 0000-00-00 00:00:00 Omkring 500g mel til 3 dl væske.
- 0000-00-00 00:00:00 hvor meget mel?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider