Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydderbrød 02

Krydderbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
3 dl.mælk
25 g.gær
1 tsk.sukker
1 tsk.salt
0.5 tsk.sort peber
1-2 spsk.hakkede friske urter (persille – purløg – timian eller andre) eller 1-2 tsk. tørrede urter
 
 Pensling:
 varm mælk
 


Opskrift:

Mælken lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Sukker, salt, peber, hakkede urter og mel tilsættes, og dejen æltes til den er blank og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.

Dejen slås ned og formes til et brød. En form på ca. 1½ l. smøres med margarine. Dejen lægges i formen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter. Pensles med varm mælk og ridses med en skarp kniv eller barberblad.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på nederste ovnribbe ca. 35 minutter.

Det færdige brød vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5222 gange,
og udskrevet 68 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Omkring 500g mel til 3 dl væske.


  -  0000-00-00 00:00:00
hvor meget mel?