Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Små kartofler i ovn

Små kartofler i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Små kartofler i ovn, billede 4 Små kartofler i ovn, billede 1 Små kartofler i ovn, billede 2 Små kartofler i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Små kartofler pillet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
   
Opskrift:
Skrub kartoflerne (gerne nye) med en børste og læg dem i et ovnfast fad.

Hæld lidt olivenolie i og vend dem i det.

Drys med salt, peber og provencekrydderi

Bag kartoflerne ved 200-225 grader til de er møre, ca. 40 min.

Tips:

Retten er særdeles god til de små nye kartofler som evt. ikke kan skrabes eller er vanskelige at skrabe.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på ovnbagte kartofler

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (45 stemmer)

Opskriften er vist 478323 gange,
og udskrevet 4222 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 3420 (814 kcal)
KJ pr. Pers. 855 (203 kcal)
Vægt ialt 1000 gram
Vægt pr. Pers. 250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 18.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jens  -  2019-05-13 15:06:46
Ja man kan bruge forkogte kartofler - gerne med skræl. Knuser man dem lige med en grydeske eller håndroden først - så får man en sprød skræl. Kan i øvrigt krydres med næsten alle krydderier efter egen smag.

Birgit  -  2018-04-27 21:35:58
Kan man forkogte kartoflerne

  -  2017-12-30 12:48:16
Hej Ka jeg godt bruge Kartoffeler i GLas dem de har supermarkede vis man ikke vil bruge Kartoffeler med skræl på eller skal de være med skræld ??

Palle  -  2016-05-07 10:31:47
Dejlige nemme kartofler. Man bruger bare den olie man har/synes, og krydderier, dem man bare har. Ja de kan godt laves dagen før, og ristes på panden dagen efter.

Sara  -  2015-10-26 10:48:20
Hej. Kan man godt bruge solsikkeolie istedet for olivenolie?

lise  -  2014-06-05 21:57:14
Hej kan man lave kartoflerne næsten færdig dagen før og varme$lave færdig lige inden servering?

maj-britt  -  2007-06-06 17:48:06
jeg har haft stor succes med at bruge tørret basilikum, snittede forårsløg. og så cherrytomater den sidste tid.

Karina Bo  -  0000-00-00 00:00:00
det er også kanon at tilføje cherrytomater og squash i tern de sidste 10 min. af stegetiden

Torben Witt  -  0000-00-00 00:00:00
Det er nemt komme olivienolie og krydderi på kartoflerne hvis man først blander disse ingredienser i en pose og derefter kommer kartoflerne i og "ryster posen".

gismo  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv også og krydr med timian