Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvedekimknuder

Hvedekimknuder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
300 fuldkornshvedemel
5 dl.vand
50 g.gær
50 g.margarine
2 tsk.salt
2 tsk.farin
4 spsk.hvedekim
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 varmt vand
 


Opskrift:

Fuldkornshvedemel, vand og gær røres sammen i en skål. Dækkes med et viskestykke og stilles lunt 2 timer.

Margarinen smeltes og afkøles lidt. Margarine, salt, farin, hvedekim og hvedemel kommes i fuldkornshvedemelet, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 20-24 stykker. Stykkerne trilles i ca. 20 cm. lange stykker, som slås knude på. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Knuderne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.

Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Pensl med varmt vand.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 25-30 minutter.

De færdige brød afkøles på en bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6908 gange,
og udskrevet 66 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu