Hvedekimknuder

Hvedekimknuder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
300 fuldkornshvedemel
5 dl.vand
50 g.gær
50 g.margarine
2 tsk.salt
2 tsk.farin
4 spsk.hvedekim
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 varmt vand
 
Opskrift:
Fuldkornshvedemel, vand og gær røres sammen i en skål. Dækkes med et viskestykke og stilles lunt 2 timer.

Margarinen smeltes og afkøles lidt. Margarine, salt, farin, hvedekim og hvedemel kommes i fuldkornshvedemelet, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 20-24 stykker. Stykkerne trilles i ca. 20 cm. lange stykker, som slås knude på. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Knuderne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.

Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Pensl med varmt vand.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 25-30 minutter.

De færdige brød afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 8784 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu