Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt hvedebrød

Fyldt hvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 dl.mælk
50 g.margarine
25 g.gær
1 tsk.salt
75 g.sukker
1 æg
500 g.hvedemel
 
 Fyld:
200 g.orangemarmelade
25 g.hakkede mandler
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 


Opskrift:

Mælk og margarine lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Dejen stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter.

Dejen slås ned og udrulles i et kvadrat på ca. 30x30 cm. Dejen inddeles i 3 stykker på hver 10 cm. På det midterste stykke smøres orangemarmelade og drysses mandler. Siderne skæres på skrå i ca. 1½ cm. brede strimler. Strimlerne flettes over fyldet, skiftevis fra højre og venstre. En bageform ca. 1½ l. smøres med margarine eller fores med bagepapir. Det flettede brød lægges forsigtigt i formen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg.

I stedet for at flette brødet, kan dejen rulles ud i et rektangel, der foldes om fyldet.

Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe ca. 30 minutter.

Det færdige brød står lidt i formen, inden det vendes ud på en bagerist til afkøling.

Tips:

Brødet kan fyldes med andre former for marmelade alt efter smag.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5566 gange,
og udskrevet 58 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu