Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Billedbrød

Billedbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
3 dl.mælk
125 g.margarine
25 g.gær
1.5 tsk.salt
2 tsk.sukker
0.5 æg
650 g.hvedemel
 
 Pensling:
0.5 sammenpisket æg
 tesukker
 hakkede mandler
 


Opskrift:

Mælk og margarine lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter.

Dejen slås ned og formes til store eller små brød efter ønske. Brødet kan også flettes og formes til en krans. Lad fantasien spille og bag evt. et fødselsdagsbrød, der pyntes med flag. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødene lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og mandler.

Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe ca. 30 minutter.

De færdige brød afkøles på en bagerist




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 8315 gange,
og udskrevet 110 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvoraf kommer navnet billedbrød???