Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sekskornsbrød

Sekskornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
300 g.groft rugmel
200 g.sekskornsblanding
4.5 dl.kogende vand
2.5 dl.ymer eller a 38
50 g.gær
2.5 tsk.salt
1 spsk.olie
450 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Varmt vand
 


Opskrift:

Rugmel og sekskornsblanding (gem 2 spsk. til pynt) blandes og overhældes med kogende vand. Blandingen røres sammen og står 4-5 timer. Den bliver ret fast.

Ymeren tempereres på køkkenbordet, så den ikke er for kold. Ymeren røres i det skoldede mel. Gæren smuldres og røres i. Salt, olie og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til 1 eller 2 brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødene lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Pensl med varmt vand, ridses med en skarp kniv og drysses med sekskornsblanding.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 30-35 minutter. Et stort brød skal bage 40-45 minutter.

Brødene afkøles på en bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5334 gange,
og udskrevet 85 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu