Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lübeckerbrød

Lübeckerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
3.5 dl.lunkent vand
50 g.gær
1.5 dl.yoghurt
1 tsk.sukker
1 spsk.olie
2 tsk.kommen
 evt.1 tsk. løgpulver
375 g.groft rugmel
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 varmt vand
 


Opskrift:

Vandet hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Yoghurt, sukker, salt, olie, kommen, løgpulver, rugmel og hvedemel tilsættes. Dejen æltes godt igennem, til den slipper skålen. Dejen æltes igennem, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til et brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter.

Brødet ridses med en skarp kniv og pensles med varmt vand.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe.

Det færdige brød afkøles på en bagerist.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5172 gange,
og udskrevet 79 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

mig  -  2007-10-10 12:49:00
hvad er bagetiden ?