brun suppe kogt på okse-2.5 l. brun suppe kogt på okse-
eller kalvekød + brunede suppeurter eller kalvekød + brunede suppeurter
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
spsk.
hel sort peber1 spsk. hel sort peber
1
nellike1 nellike
1
anelse
basilikum - merian og timian1 anelse basilikum - merian og timian
1
spsk.
koriander1 spsk. koriander
1/8-1/4
tsk.
cayennepeber1/8-1/4 tsk. cayennepeber
2
dl.
madeira2 dl. madeira
Fyld: Fyld:
kød fra kalvehovedet kød fra kalvehovedet
8
hårdkogte æggeblommer8 hårdkogte æggeblommer
Opskrift:
Kalvehovedet renses, udvandes, skoldes og koges 3 timer.
Kødet pilles af, presses og skæres i terninger.
Suppen hældes over brunede urter og evt. brunede suppeben og koges 1 time. Krydderierne pakkes i gaze og koges med.
Suppen sies, afkøles og affedtes. Den må evt. klares med æggehvider.
Suppen varmes, smages til med koriander, cayennepeber og madeira. Kødterningerne varmes i suppen. I hver tallerken lægges 1 hårdkogt æggeblomme, før suppen hældes over.
Tips:
Blev serveret i Babettes Gæstebud.
Opskriften afviger dog på enkelte punkter råvaremæssigt fra den oprindelige, idet der i dag er forbud mod at slagte en ægte skildpadde til suppen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(6 stemmer)
Opskriften er vist 20648 gange, og udskrevet 485 gange.
Kommentarer
- 2017-05-22 09:48:31 mener vi taler om ethalvt hårdkogt æg
Hanne - 2007-08-28 11:35:56 har du opskriften på æggekuglerne?
Karsten Almlund - 0000-00-00 00:00:00 Det skal ikke være æggeblommer, men æggekugler på størelse med hasselnødder.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider