Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tokornsbrød

Tokornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
100 g.knækkede rugkerner
100 g.groft rugmel
200 g.fuldkornshvedemel
5 dl.kogende vand
2 dl.mælk
50 g.gær
3 tsk.salt
1 tsk.kommen
2 spsk.olie
550 g.sigtemel
 
 Pensling:
 Varmt vand
 


Opskrift:

Rugkerner, rugmel, fuldkornshvedemel og vand røres sammen og står 2-3 timer.

Mælken lunes. Gæren smuldres og røres i mælken. Mælken røre i melblandingen. Salt, kommen, olie og sigtemel tilsættes. Dejen må ikke blive for fast. Dejen æltes, til den lige netop slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 2 stykker, der formes til brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødene lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Brødene kan også bages 1 2 forme a ca. 1½ l. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Pensl med varmt vand og ridses med en skarp kniv eller et barberblad.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 4749 gange,
og udskrevet 83 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2008-10-09 14:56:15
Hvor længe skal de bages??