Russisk kommenbrød

Russisk kommenbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :     

Ingredienser:
3.5 dl.lunkent vand
50 g.gær
2 spsk.maltsirup
1 spsk.kommen
75 g.pomeransskal (kan udelades)
200 g.groft rugmel
550 g.sigtemel
 
 Pensling:
 Varmt vand
1-2 spsk.kommen
 
Opskrift:
Vandet kommes i en skål. Gæren smuldres og røres i.

Maltsirup, salt, kommen, pomeransskal, rugmel og sigtemel tilsættes, og dejen æltes, til den slipper skålen. Dejen æltes igennem, til denm er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til et brød Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter på et lunt sted.

Pensles med varmt vand og drysses med kommen.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe ca. 40 minutter.

Brødet afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 10766 gange,
og udskrevet 169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-01 15:06:41
"Maltsirup, salt, kommen...tilsættes.." står der i fremgangsmåden. Men jeg finder ikke salt i opskriften og må derfor gætte mig til mængden, ca. 20 g vil jeg tro. Der er misforhold i mængden af væde og mel. Følger man opskriften bliver dejen alt for stiv og kan ikke samles. Til nævnte melmængde vil 5 dl vand nok være passende. Ellers et brød med god smag