Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Firekornsbrød

Firekornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
100 g.havregryn
100 g.byggryn
300 g.rugsigtemel
2.5 dl.vand
2.5 dl.yoghurt
50 g.gær
2.5 dl.vand
3 tsk.salt
1 tsk.koriander
1 tsk.kommen
2 spsk.olie
2 spsk.sirup
400 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 tsk.maizena
1 dl.koldt vand
 


Opskrift:

Havregryn, byggryn, rugsigtemel, ¼ l. vand og yoghurt røres sammen i en skål og står 6-8 timer.

Gæren smuldres og røres i sammen med ¼ l. vand. Salt koriander, kommen, olie, sirup og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med mel. Dejen lægges i skålen og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til to brød Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Vand og maizena piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Brødene pensles med opløsningen og ridses med en skarp kniv eller barberblad.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe.

Brødet afkøles på en bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8390 gange,
og udskrevet 111 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu