Havregryn, byggryn, rugsigtemel, ¼ l. vand og yoghurt røres sammen i en skål og står 6-8 timer.
Gæren smuldres og røres i sammen med ¼ l. vand.
Salt koriander, kommen, olie, sirup og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig.
Skålen drysses med mel.
Dejen lægges i skålen og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og formes til to brød
Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Brødet lægges på pladen og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.
Vand og maizena piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning.
Brødene pensles med opløsningen og ridses med en skarp kniv eller barberblad.
Ovnen opvarmes til 220 grader.
En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Brødet bages på nederste ovnribbe.
Brødet afkøles på en bagerist.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8697 gange, og udskrevet 124 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider