Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Græske dolmades

Græske dolmades, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Græske dolmades, billede 4 Græske dolmades, billede 1 Græske dolmades, billede 2 Græske dolmades, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25-30 vinblade (friske eller konserverede)
 
 Fars:
250 g.hakket lammekød
3 dl.kogte, løse ris
2 løg
2-3 fedhvidløg
1 æg
1 spsk.friskhakket mynte
 salt
 peber
 
 Sauce:
1 lille dåse konc. tomatpuré
1 dl.olivenolie
1.5 dl.rødvin eller bouillon
 


Tilbehør:
Servér retten varm med godt landbrød til, eller kold som horsd'oeuvre
Opskrift:

Kom de friske vinblade i kogende vand i 2 min, tag dem op og lad dem dryppe godt af i en sigte. Konserverede skal blot dryppe af.

Farsen:
Pil og hak løg og hvidløg fint. Bland ingredienserne til farsen i en skål og rør dem til en fast og ensartet fars. Læg de afdryppede vinblade på køkkenbordet med den blanke side nedad. Kom 1 spsk fyld på hver og rul dem sammen til små pakker. Læg de fyldte vinblade tæt ved siden af hinanden i et ovnfast fad med åbningen nedad.

Saucen:
Pisk ingredienserne til saucen sammen og hæld den over de farserede vinblade. Sæt fadet i ovnen og bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 40 min under låg eller tætsluttende folie.

Tips:

Lammekødet kan erstattes af kalve-, flæske- eller oksekød. Der kan også bruges blandinger af de hér nævnte slags kød. Konserverede vinblade fås i specialforretninger, enten i dåse eller som vacuumpakkede. De farserede vinblade kan fryses rå. Holdbarhed ca 3 mdr.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 54459 gange,
og udskrevet 1312 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jesper Jakobsen  -  2017-01-09 22:38:54
Er man ikke til vinblade, kan de sagtens erstattes med hvidkål


Fuske  -  2008-10-02 16:30:34
man kan snildt putte kød i idet der findes græske varianter med kød ;) og det msager himmelsk!


.  -  2008-07-22 03:31:07
der er også tomat i dolmades.


visit-samos.dk  -  2007-03-16 15:10:46
unlad kød, løg, hvidløg og æg. Oprindeligt laves dolmades uden kød. Tilsæt finthakket dild. Sauce serveres meget sjældent til. Dolmades serveres ofte sammen med Tzatziki.