Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Små kommenbrød

Små kommenbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
3.5 dl.lunkent vand
50 g.gær
2 spsk.maltsirup
1 spsk.kommen
75 g.pomeransskal (kan udelades)
200 g.groft rugmel
550 g.sigtemel
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
30 g.smør
1 spsk.kommen
2 spsk.hvedemel
 


Opskrift:

Vandet kommes i en skål. Gæren smuldres og røres i.

Maltsirup, salt, kommen, pomeransskal, rugmel og sigtemel tilsættes, og dejen æltes, til den slipper skålen. Dejen æltes igennem, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 24-26 stykker. Formes til boller, der trykkes lidt flade. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødene lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.

Der trykkes en lille fordybning med tommelfingeren i midten af hvert brød. Brødene pensles med æg, og lidt smør lægges i fordybningen. Drysses med kommen og hvedemel.

Ovnen opvarmes til 225 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødene bages på midterste ovnribbe.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5142 gange,
og udskrevet 85 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu