Sesambrød, koldhævning

Sesambrød, koldhævning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.vand
1 dl.sesammælk
5 g.gær
0.5 spsk.havsalt
2 spsk.timian honning
0.5 citron saft heraf
4 spsk.olivenolie
2 spsk.hybenmel
4 dl.grahamsmel
6-8 dl.durummel
 
 Drys:
 Sesamfrø
 
 Sesammælk:
 0.5 dl. sesamfrø blendes i 1 dl. kold vand
 
Opskrift:
Vand og sesammælk blandes, heri udrøres gæren. Havsalt, honning, citronsaft, olivenolie, hybenpulver, grahamsmel og 6-7-8 dl durummel tilsættes under omrøring, brødet æltes ekstra godt igennem. Stilles til kold hævning natten over i køleskabet. Dejen slås ned og æltes godt igennem og formes til et langt landbrød, pensles med olivenolie og drysses med sesamfrø. Stilles lunt til efterhævning 10-20 minutter afhængig af dejens temperatur og aktivitet. Bages gylden og sprødt ved 180-200°C i 40-50 minutter. Tip: Tørret brændenælde, hybenpulver og sesamfrø tilsættes for at øge brødets indhold af mineraler.





karakterer:
Opskriften er vist 7570 gange,
og udskrevet 126 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu