Fondue med lammekød

Fondue med lammekød , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.skært lammekød (af kølle eller bov)
 
 Marinade:
1.5 dl.(oliven)olie
1 citron
2 chalotteløg
1 kvistmynte
1 kvistrosmarin
 salt
 peber
 
 Fritering:
7.5 dl.olie
 
 Myntesauce:
3 dl.yoghurt
2 spsk.olivenolie
2 fedhvidløg
0.75 dl.fintklippet mynte
 salt
 peber
 
Opskrift:
Marinaden:
Pil løgene og hak dem groft. Pres saften af citronen og rør den sammen med olien. Tilsæt de hakkede løg, bladene fra mynte og rosmarin, salt og peber. Skær kødet i mundrette stykker, fx terninger på 3 cm. Læg dem i en skål og hæld marinaden over, lad dem stå koldt, mindst 2-3 timer. Vend kødet af og til.

Myntesaucen:
Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter en halv times tid. Rør den op med olie, presset hvidløg og mynte. Smag saucen til med salt og peber.

Anretning:
Tag kødstykkerne op af marinaden og dup dem tørre. Læg dem i 4 portionsskåle. Hæld olien i fonduegryden og varm den op til 180 grader. En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 min. Lad hver især sætte deres kødstykker på fonduegaflen og fritere dem i den varme olie. Byd myntesaucen, flûtes eller rispilaf med pinjekerner til.

Tips:

Den kolde myntesauce kan erstattes af dildsmør





karakterer:
Opskriften er vist 18110 gange,
og udskrevet 466 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Er også god med bagekartofler til. Myntesaucen har godt af at stå og trække i en halv dag, det fremhæver myntesmagen