Gæren udrøres med lidt af vandet. De tørre ingredienser blandes. Æblet rives og blandes med gær, olie, vand og æblemos. Det hele røres sammen til dejen opnår konsistens som en tyk og lidt tung sandkagedej. Dejen kommes i papirs- eller metalforme, en stor spsk i hver. Stilles til hævning et lunt sted i 10 - 15 minutter og bages ved 210° i ca. 10 - 15 minutter. Smager dejligt lune, med mælkefri margarine. Fedtstoffet fremhæver krydderismagen. Bollerne kan fryses, men de skal lunes ved servering, da de ellers let smuldrer.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 19261 gange, og udskrevet 314 gange.
Kommentarer
Mette - 0000-00-00 00:00:00 Jyttemel er noget særligt glutenfrit mel, som bl.a. Irma forhandler
leomor - 0000-00-00 00:00:00 Hvad er Jyttemel?(der står 225g)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider