Grovbrød med mandler - alternativt rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Jyttemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Hørfrø og vand koges i 5 minutter, hældes kogende over melet. Melmassen smuldres godt, mandler og solsikkekerner tilsættes, og det hele afkøles. Herefter opløses gæren i lidt vand og tilsættes melet sammen med vindruekerneolie, salt og vand. Dejen skal være tung og klæbrig. Den forhæves i ca. 30 minutter.
Læg dejen i 2 smurte 1 liters forme og lad brødet hæve i 20 minutter. Bag brødet ved 250° i 5 minutter, herefter ved 180° i 65 minutter. Når brødet er taget ud af formen, pakkes det ind i klæde, til det er afkølet. Tips: I stedet for anis og fennikelfrø kan man bruge 1½ spsk hel kommen. |
|
Opskriften er vist 31240 gange,
og udskrevet 617 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer besch - 2014-07-01 13:01:55 Hvad er "Jyttemel"? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne