Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugboller med gullerod II

Rugboller med gullerod II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Korianderfrø
125 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Bland lunkent vand og yoghurt og rør gæren ud heri, Tilsæt salt, koriander (kan udelades) og fintrevet gulerødder, Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør. Stil den til hævning i 1 time.

Ælt dejen igennem og form 12 boller. Efterhæv i ca 20 minutter. Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand.

Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225 grader.( Fahr.437 ) Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen.

Afkøles på en rist. Kan fryses.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15399 gange,
og udskrevet 361 gange.


Energi:
KJ total 8607 (2049 kcal)
KJ pr. stk. 717 (170 kcal)
Vægt ialt 1156 gram
Vægt pr. stk. 96 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 744 KJ (177 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 37.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bollen  -  2015-09-12 16:34:11
Kan man pensle med æg også?


merete  -  2013-02-27 13:52:14
de boller er eminente og meget nem at lave. det er ikke sidste gang jeg har lavet dem


Jane  -  2008-01-14 20:36:22
Rigtig lækre boller, kan godt anbefales, både som brød til aftensmaden og med pålæg. Meget nemme at bage.