Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sprød lammekølle med kartoffel-hvidløgspure

Sprød lammekølle med kartoffel-hvidløgspure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 udbenet lammekølle
 salt
 kværnet peber
2 tsk.Provence krydderi
1 stort bdt. persille
40 g.smør
2 tykke skiver daggammelt franskbrød
1 spsk.dijonsennep
1 kg.kartofler
4-6 fedhvidløg
1.5 dl.varm mælk
 lidt olie
 salt
 peber
4 storetomater
 


Tilbehør:
evt. bønner eller salat
Opskrift:

Skyl persillen og hak 3/4 del. Stil det til side. Put resten inden i lammekøllen og luk med kødnåle eller snør den med bomuldssnor. Gnid overfladen med halvdelen af smørret og krydr med salt, peber og provencekrydderi.

Brun køllen 20 minutter ved 225 grader. Dæmp varmen til 160 grader, hæld lidt væde ved og steg ca. 45 minutter.

Riv franskbrødet og bland det med halvdelen af den hakkede persille. Tag køllen ud og hæld væden fra. Smør et lag sennep på og fordel brødkrummen ovenpå. Halver tomaterne og kom også lidt brødkrumme på dem. Tryk det godt fast og kom resten af smørret ovenpå i små ”klatter”.

Skru igen op på 200 grader og steg kød og tomater til overfladen er gylden og sprød. Lad kødet trække 15 minutter inden det skæres i skiver og serveres med:

Kartoffel-hvidløgsmos:
skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgene. Kog begge dele 30 minutter. Hæld vandet fra og pisk det til mos med et piskeris. Pisk varm mælk i til passende konsistens. Smag til med salt, peber og lidt olie og vend resten af persillen i.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8346 gange,
og udskrevet 174 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu