Morgenboller med æbler og rosiner

Morgenboller med æbler og rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
300 g.revet æble
2 dl.vand
2 dl.kærnemælk
50 g.gær
1 tsk.groft salt
2 tsk.brun farin
50 g.rosiner
150 g.havregryn
600 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Skræl æblerne og riv dem groft. Hæld de to slags væske i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, brun farin, revne æbler, rosiner og havregryn. Rør hvedemelet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, den må gerne være lidt fugtig, for havregrynene suger en del væske under bagningen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen igennem og del den i 14 stykker, der formes til boller. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ½ time. Pensl med sammenpisket æg, drys med lidt havregryn og bag bollerne ved 200 grader i ca. 25 min.





karakterer:
Opskriften er vist 20016 gange,
og udskrevet 688 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-02 09:55:47
Æblerne kan evt hakkes lidt groft i minihakkeren.

  -   2006-11-30 22:51:04
Smager dejligt, lidt svære at "trille" da dejen er ret våd

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastiske boller, selv min mand, der HADER rosiner, synes de er fantastiske (med rosiner i)

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækre boller :-)