Valnøddekerner piskes let over svag varme på en tør pande, afkøles og hakkes groft. Gulerødderne rengøres og rives fint.
Gæren udrøres i håndvarmt vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet. Stilles til hævning et lunt sted - til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Dejen slåes sammen, deles i tre lige store stykker, som formes til kugler, der hviler 3-5 minutter. dejkuglerne trykkes flade og formes til brød, der lægges på en smurt bageplade. Efterhæver et lunt sted, til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.
Pensles med sammen pisket æg og ridses på skrå.
Bages på nederste rille i en 200 grader varm ovn i 30 - 40 minutter
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 9574 gange, og udskrevet 381 gange.
Kommentarer
Ulla - 0000-00-00 00:00:00 valnøddekerner er i et ord
- 0000-00-00 00:00:00 og det er sammenpisket også
Ulla - 0000-00-00 00:00:00 valnøddekerner er i et ord
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider