Grovbrød med Gulerod

Grovbrød med Gulerod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
250-300 g.gulerod
2 tsk.salt
25 g.gær
4 dl.vand
1 spsk.honning
500 g.grahamsmel eller fuldkornshvedemel
 
Opskrift:
Riv de vaskede gulerødder groft og bland dem i en skål med 1 tsk. salt.

Rør gæren ud i 2 dl. af vandet. Tilsæt honning og lad væden stå lunt til den skummer let, efter ca. 20 minutter.

Rør gærvæden sammen med gulerødderne. Tilsæt de sidste 2 dl. vand, 1 tsk. salt og mel. Rør alt sammen til en tyk grød.

Pres "grøden" ned i en smurt bageform og glat overfladen med en ske. Dejen skal fylde formen knap 3/4 op. Dæk formen med film eller et fugtigt klæde, og lad dejen hæve et lunt sted til den når formens kant, ca. 2 timer.

Bag brødet i ovnen ved 200 graders varme i ca. 70 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 22111 gange,
og udskrevet 699 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Line  -  2011-06-09 09:04:43
Kan det passe at bagetiden er 70 minutter? Det lyder som lige lidt vel meget.

Monica  -  2008-03-23 18:37:01
Mit brød blev totalt mislykket... Det hævede slet ikke og blev mere sort end bagt. På den igen :-)

Bikke  -  2008-03-15 08:07:43
Et helt fantastisk brød - både med grahamsmel og med fuldkornshvedemel. Mine drenge - som bestemt ikke er brød-mindede ellers - elsker det!!!!

abdel  -  2008-02-23 16:30:40
den er rigtigt god og den smager godt..