Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Foccacia brød

Foccacia brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Foccacia brød, billede 4 Foccacia brød, billede 1 Foccacia brød, billede 2 Foccacia brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Rosmarin, tørret
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Drys:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Rosmarin, tørret
   


Opskrift:

Bland gæret med det håndvarme vand, sukker, salt, rosmarin, olivenolie og durummel. Lad det forhæve ca 30 minutter, til det begynder at boble.

Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte.
Tag det ud på bordet og ælt mere mel i, dejen skal være blød og den skal æltes til den er elastisk.

Læg dejen i en olieret skål - drej den rundt så der kommer olie på alle sider af dejen. Lad dejen hæve i en time.

Rul dejen ud på en stor plade (jeg brugte bagepapir) næsten på str. med bagepladen.

Læg dejen over på bagepladen og pensel den med de 2 spsk olivenolie. Efterhæv dejen i ca 1/2 time.

Drys salt og rosmarin over og lav nogle små fordybninger i dejen med tommelfingeren.

Bag brødet midt i ovnen 20-25 min ved 225 grader C. alm. ovn til det er gyldenbrunt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (82 stemmer)

Opskriften er vist 200277 gange,
og udskrevet 5292 gange.


Energi:
KJ total 10108 (2406 kcal)
KJ pr. Brød 10108 (2406 kcal)
Vægt ialt 905 gram
Vægt pr. Brød 905 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1116 KJ (265 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 41.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henning Holler, Esbønderup  -  2018-02-17 17:26:57
Jeg opskriften jeg plejer at bruge til dette gode brød, men topper med mere olie og frisk rosmarin!


lise  -  2015-09-01 17:19:25
Smager også ganske glimrende kun på hvedemel. Også godt med en skefuld dej på pladen, lægger skinke og ost på, en skefuld dej oven på, luk kanterne med skete, hæve, pensle med olie og bag. God madpakkemad til børnene eller skovturen


Christina  -  2013-07-04 18:53:25
Det er i ovnen nu, og det ser SÅ lækkert ud! Dejlig nemt at lave, og hyggeligt at man kan bruge nogle timer på det med al den hævning, som oven i købet virkelig giver afkast. Jeg tror at hemmeligheden er ikke at være bange for at bruge olie til penslingen, så får man det lækre, fugtige brød som man forbinder med foccacia! :) Desuden er saltflager i rundhåndet mængde også en god ide!


S,R,J,F og T  -  2013-02-22 09:03:36
Vi synes at dit foccacia brød, er fantastisk. Vi har bagt det flere gange. Og vi skal bruge det til en skolebod:-D


Sheila  -  2011-05-17 10:00:24
Lækker opskrift. Rigtig Stort hit hjemme hos os. Drysser Granuleret hvidløg flager på, og bager den kun ved 200 g i varmlufts ovne. Også rigtig god som bolledej, bruger så kun halvdel af salten og undlader Rosmarin.


  -  2010-08-17 12:20:54
kom evt halverede cherry tomater på inden bagning. det er super lækkert


Mad mom  -  2010-06-02 09:34:16
God opskrift. Jeg har lavet dog lavet flere varianter, som også fungerer rigtig godt til børnene. Hvis man f.eks. ikke lige har durummel i huset, kan man erstatte det med grahamsmel - smager fantastisk. Når dejen har hævet på pladen, har jeg skåret den ud i 16 lige store rektangler, hvor jeg har smurt tomatpasta/tomatsovs/pastasovs m. krydderier på og drysset pizzaost på. De bliver virkelig gode, også til madpakken.


Liv  -  2010-02-01 09:43:17
I stedet for rosmarin plejer jeg at anvende tørret timian. Smager også fantastisk.


Zilha  -  2007-04-13 07:08:58
det den bedste