Boghvede, fuldkornshvedemel og kogende vand røres sammen og står et par timer.
Ymer og gær røres i.
Salt, honning, olie og safir hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned og formes til 1 eller 2 brød.
Efterhæver et lunt sted ca. 20 min.
Bagetid: 35-45 min. på nederste ovnribbe ved 200 grader, afhængig om der bages 1 eller 2 brød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9751 gange, og udskrevet 179 gange.
Kommentarer
- 0000-00-00 00:00:00 hvad er der specielt "julet" ved dette brød?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider