Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Julerugbrød

Julerugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :




Ingredienser:
5 dl.lunken vand
2 dl.kærnemælk
50 g.gær
2 spsk.sirup
2 spsk.olie
1.5 tsk.salt
700 g.groft rugmel
450 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Smeltet margarine
 Vand
 


Opskrift:

Vand og kærnemælk kommes i en skål, og gæren røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Dækkes med et viskestykke og stilles til hævning et lunt sted ca. 1 1/2 time.

Dejen slås ned og formes til 2 brød, der kommes i 2 forme (á ca. 1 1/2 l.). Efterhæver ca. 1/2 time.

Pensles med en blanding af smeltet margarine og vand. Prikkes med en gaffel.

Bagetid:
På nederste ovnribbe i ca. 30 min. Ved 225 grader og ca. 30 min. Ved 175 grader.

Efter bagning afkøles brødene på en bagerist dækket med et fugtigt viskestykke.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (26 stemmer)

Opskriften er vist 18995 gange,
og udskrevet 661 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henriette . . .  -  2007-12-10 12:46:19
det er ikke det bedste rugbrød jeg har smagt . . det kunne ihvertfald godt have været bedre !!


nuser36  -  0000-00-00 00:00:00
had med hvidøl i ;)