Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grove burgerboller

Grove burgerboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grove burgerboller, billede 4 Grove burgerboller, billede 1 Grove burgerboller, billede 2 Grove burgerboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Cheasy hytteost naturel 1,5% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Fuldkornshvedemel
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
1 dl. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   


Opskrift:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Tilsæt evt. resten af melet (måske skal du bruge mere mel, dejen skal slippe fingrene).

Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Bank bollerne flade (ca. 10 cm i diameter). Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.

Pensl med sammenpiskede æg og pynt med sesamfrø. Bag burgerbollerne midt i ovnen.

Bagetid:
Sæt den første plade med burgerboller ind i en kold ovn. Indstil på 225 grader C. alm. ovn og bag i ca. 20 min. Bag derefter den anden plade i ca. 15 min. Sluk ovnen og lad bollerne stå ved eftervarmen i ca. 5 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (92 stemmer)

Opskriften er vist 118970 gange,
og udskrevet 3459 gange.


Energi:
KJ total 11860 (2823 kcal)
KJ pr. stk. 988 (235 kcal)
Vægt ialt 1292 gram
Vægt pr. stk. 107 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 917 KJ (218 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 38.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-02-22 14:38:37
Kanon gode smider gerne lidt groft reven gulerødder i det bliver de bestemt ikke dårligere af. Vi får aldrig mere købe burger boller.


  -  2016-08-04 13:01:58
Ved I hvor mange boller opskriften ca. bliver?


  -  2013-10-06 11:42:42
Super lækre boller, vi brugte så ikke så meget hvedemel og kom lidt grahamsmel i istedet for det smagte rigtig godt


kimmaja   -  2011-04-27 18:53:01
Jeg må sige hold op de er bare lækker og nemme og lave kanon god burgerboller og jeg brugte osse a38


kimmaja  -  2011-04-27 10:26:29
vi er ved og bage disse boller bliver spænde vi har osse brugt A38 det er det de fleste har brugt så vi gør det osse.skal nok skrive nå de er spist hvad vi syndes


ditteFeen  -  2010-06-22 16:27:26
rigtigt gode grove boller:) brugte græsk youghurt i stedet for hytteost og det smagte osse godt :)


namse lamse  -  2010-05-30 18:41:10
mmm... det er gode boller! brugte dem som sandwich boller og det var succes. og god ide med at skifte hytteost ud med A38:)


Lisa Hansen  -  2010-02-01 17:21:04
Virkelig gode, grove og sunde burger boller. Jeg brugte A38 istedet for hytteost og Becel istedet for smør og det virkede perfekt!


Mette mus  -  0000-00-00 00:00:00
uhm... dejlige luftige og smager sundt og mætter mere end alm. burger boller