Brødhjul
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Kog 5-korns blandingen i 3 dl vand i ca. 4 min.
Vand hældes fra i en sigte.
Opløs gæren i hånd varmt vand.
Tilsæt olie, honning, salt og 5-kornsblanding.
Rør det meste af melet i.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen.
Ælt godt til dejen er blank.
Det er ikke sikkert at alt melet skal bruges.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
Del dejen i 2 dele.
Tril dem ud til 2 lange pølser.
Rul dejpølserne til et stort hjul.
Evt. på en bagepapir beklædt plade.
Eller en stor tærteform.
Klip eller skær dybe snit i dejen med passende mellemrum.
Lad hjulet hæve tildækket yderligere ½ time.
Sæt ovnen på 200C.
Pensl brødet med vand.
Bag det midt i ovnen i 30-40 minutter.
Lad det køle af på en bageriste.
|
|
Opskriften er vist 17750 gange,
og udskrevet 400 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (23 stemmer) |
|
Kommentarer bifrost - 2007-10-31 15:31:04 rigtig god- nem at doble op og lave til mange Birthe - 2007-05-13 20:21:24 Skønt brød. Holder sig friskt og saftigt i flere dage. Også rost af mændene i mit liv. De er ellers mest til det fiberfattige. Absolut til topkarakter! katrine - 2005-01-01 01:01:01 Dejligt blødt brød med en dejlig frisk smag og bløde kerner.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne