Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Marineret lammebov med oliven-tomatsauce

Marineret lammebov med oliven-tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 udbenet snøret lammebov eller kølle
1 dl.olivenolie
2 spsk.citronsaft
1 spsk.mild paprika
2 stk.herpes de Provence
 kværnet peber
1 løg
1 spsk.olie
1 ds.flåede hakkede tomater (gerne den med basilikum og oregano)
 sky fra lammekødet
2 spsk.grønne oliven i skiver
 
Opskrift:
Tør kødet godt af. Pisk olie, citronsaft, paprika, provencekrydderie og peber sammen og hæld det over kødet. Dæk med film eller kom kød og marinaden i en plastpose til madvarer. Læg det koldt mindst 6 timer gerne 1 døgn. Vend af og til.

Læg kødet i et lille fad evt. på rist, drys med salt og kom gerne lidt friske krydderurter ovenpå, hvis du har det. Brun ved 220 grader ca. 20 minutter. Dæmp varmen til 180 grader og hæld 1 dl vand i fadet. Steg kødet ca. 45 minutter til det er mørt og kødsaften rosa. Lad det trække 20 minutter inden det skæres i skiver.

Sauce:
hak løget og svits det i olien . Kom tomaterne ved sammen med den siede sky fra kødet. Kog det ca. 10 minutter og smag til. vend oliven i.

Server til kødet sammen med kartofler, ris eller pasta.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10606 gange,
og udskrevet 230 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu