udbenet snøret lammebov eller kølle1 udbenet snøret lammebov eller kølle
1
dl.
olivenolie1 dl. olivenolie
2
spsk.
citronsaft2 spsk. citronsaft
1
spsk.
mild paprika1 spsk. mild paprika
2
stk.
herpes de Provence2 stk. herpes de Provence
kværnet peber kværnet peber
1
løg1 løg
1
spsk.
olie1 spsk. olie
1
ds.
flåede hakkede tomater (gerne den med basilikum og oregano)1 ds. flåede hakkede tomater (gerne den med basilikum og oregano)
sky fra lammekødet sky fra lammekødet
2
spsk.
grønne oliven i skiver2 spsk. grønne oliven i skiver
Opskrift:
Tør kødet godt af.
Pisk olie, citronsaft, paprika, provencekrydderie og peber sammen og hæld det over kødet.
Dæk med film eller kom kød og marinaden i en plastpose til madvarer.
Læg det koldt mindst 6 timer gerne 1 døgn.
Vend af og til.
Læg kødet i et lille fad evt. på rist, drys med salt og kom gerne lidt friske krydderurter ovenpå, hvis du har det.
Brun ved 220 grader ca. 20 minutter.
Dæmp varmen til 180 grader og hæld 1 dl vand i fadet.
Steg kødet ca. 45 minutter til det er mørt og kødsaften rosa.
Lad det trække 20 minutter inden det skæres i skiver.
Sauce:
hak løget og svits det i olien .
Kom tomaterne ved sammen med den siede sky fra kødet.
Kog det ca. 10 minutter og smag til. vend oliven i.
Server til kødet sammen med kartofler, ris eller pasta.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10826 gange, og udskrevet 241 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider