Fuldkornsbrød

Fuldkornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
25 g.gær
3 dl.lunkent vand
1.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
3 spsk.olie
250 g.fuldkornsmel
250-300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren udrøres i vandet. Tilsæt salt, sukker, olie og fuldkornsmel lidt efter lidt. Dejen arbejdes igennem til den er glat og blank. Hvedemel tilsættes, så meget som den kan tage. Stilles til hævning - med et fugtigt klæde - i 45 min. Slås ned og arbejdes atter igennem, det formes til brød og kommes i en smurt form. Den efter hæver 20 - 30 min. Snittes, pensles med pisket æg, drysses med lidt fuldkornsmel. Bages ved 200 grader i 40 - 50 min. på nederste rille i ovnen, de sidste 10 min udtaget af formen.


karakterer:
Opskriften er vist 55841 gange,
og udskrevet 1021 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

ole  -  2021-05-07 14:13:23
super brød

Erik  -  2020-04-08 19:22:46
Tilsæt gerne olien sent i processen. F.eks. efter man har rørt fuldkornsmelet i og inden man fortsætter med almindeligt hvedemel.

  -  2015-02-02 19:16:17
Ekstra godt hvis man tilsætter solsikkekerner og så laver jeg med 200 g fuldkorn og 300+ hvedemel 👍

Brian R.  -  2014-02-02 10:28:08
Ingredienslisten er mangelfuld. Der skal også bruges et øg samt mere mel. Det står i selve opskriften