Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fuldkornsbrød

Fuldkornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
3 dl.lunkent vand
1.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
3 spsk.olie
250 g.fuldkornsmel
250-300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren udrøres i vandet. Tilsæt salt, sukker, olie og fuldkornsmel lidt efter lidt. Dejen arbejdes igennem til den er glat og blank. Hvedemel tilsættes, så meget som den kan tage. Stilles til hævning - med et fugtigt klæde - i 45 min. Slås ned og arbejdes atter igennem, det formes til brød og kommes i en smurt form. Den efter hæver 20 - 30 min. Snittes, pensles med pisket æg, drysses med lidt fuldkornsmel. Bages ved 200 grader i 40 - 50 min. på nederste rille i ovnen, de sidste 10 min udtaget af formen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 52299 gange,
og udskrevet 986 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Erik  -  2020-04-08 19:22:46
Tilsæt gerne olien sent i processen. F.eks. efter man har rørt fuldkornsmelet i og inden man fortsætter med almindeligt hvedemel.

  -  2015-02-02 19:16:17
Ekstra godt hvis man tilsætter solsikkekerner og så laver jeg med 200 g fuldkorn og 300+ hvedemel 👍

Brian R.  -  2014-02-02 10:28:08
Ingredienslisten er mangelfuld. Der skal også bruges et øg samt mere mel. Det står i selve opskriften