Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceFuldkornsbrød med surdej

Fuldkornsbrød med surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
1 dl.surdej
10 dl.fuldkornshvedemel
5 dl.lunkent vand
0.25 tsk.havsalt
 
Opskrift:
Bland surdejen med 2 dl. vand. Tilsæt 2 dl. mel og bland godt. Lad det sidde i 8 - 12 timer. Det vil danne bobler og dufte let sursødt. Tilsæt så saltet og resten af vandet og melet. Dejen skal være våd, men fast, og have konsistens som en øreflip. Ælt dejen godt, 350 gange. I stedet for mel på bordet, kan bruges vand, hvis dejen er for hård. Dæk dejen til oglad den hvile i 2 timer. Opbevar 1 dl. af dejen (den nye surdej !) i et glas. Ælt dejen igen, og læg den i en smurt bageform ca. halvanden cm. fra kanten. Lad den hæve 2 - 6 timer til næsten dobbelt størrelse. Skær en rille i brødet og bag det ved 300° i 30 min. Lad det køle lidt, før det tages ud af formen, og vent med at skære i det til det er helt afkølet. Brødet vil smage sødt og ikke surt. Det kan opbevares i en papirspose i flere uger. Dampes skiverne inden serveringen, smager de som nybagt igen.

Tips:

Variation: Brug forskellige andre sorter med hvedemelet. Et finere brød fås ved at anvende lidt sigtet hvedemel. Grovere brød fås ved at tilsætte knuste eller hele kogte korn ell. lign. Brug evt. også frø, nødder kommen, eller rosiner i brødet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18100 gange,
og udskrevet 280 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2009-06-18 20:32:30
det er - i sig selv - et trist brød. der skal noget fantasi med andre kornsorter og kerner, som foreslået nederst under variationer!