Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Shortbread

Shortbread, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Skotland

SkotlandIndsendt :





Ingredienser:
175 g.hvedemel
1 knsp.groft salt
0.5 tsk.bagepulver
45 g.sukker
100 g.smør
1 dl.tykmælk eller piskefløde
 
 Pynt:
20 hele mandler
 


Opskrift:

Tænd ovnen på 175 grader.

Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand på. Stil dem til side og lav dejen.

Bland mel, salt, bagepulver og sukker i en foodprocessor. Kom stykker af smør i og tænd på hurtig hastighed. Hæld tykmælk eller piskefløde i og stop foodprocessoren, så snart dejen er ensartet.

Hvis du ikke har en foodprocessor: Bland mel, salt, bagepulver og sukker i en skål. Skær smørret ud i små stykker. Smuldr det i melblandingen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Tryk dejen sammen med tykmælk eller piskefløde.

Læg bagepapir på bagepladen. Kom dejen på bagepapiret og smør det ud i en aflang firkant på ca. 35x15 cm. Brug en dejskraber eller palet. Smør dejen lige tyk over det hele.

Hæld vandet fra mandlerne, smut den brune hinde af mellem pegefinger og tommelfinger. Del mandlerne i halve og tryk dem ned i dejen. Sæt bagepladen i midten af ovnen.

Bag i cirka 15 minutter, til kagen er lysebrun. Tag bagepladen ud og skær kagen ud i 8-10 lange stykker på tværs. Brug grydelapper eller grillhandsker. Lad kagerne køle af på bagepladen i cirka 10 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (21 stemmer)

Opskriften er vist 16541 gange,
og udskrevet 294 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2014-09-18 14:16:55
Har lige bagt efter Charlottes opskrift. De blev helt perfekte og den rigtige smag.


Christine  -  0000-00-00 00:00:00
Charlottes opskrift er supergod. Bagte den til familie der netop havde været i Skotland. Kagerne smagte som dem man køber i Skotland fortalte man mig. Uhmmm meget lækre


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Her får I den oprindelige og korrekte opskrift. 150 g blødt smør, 75 g sukker, 150 g hvedemel, 75 g rismel, sukker til at drysse dejen med inden den bages. Sukker og smør røres godt, hvedemel og rismel tilsættes. En metalform, gerne en springform smøres godt og dejen presses ud i formen, så den får ensartet tykkelse. Drysses med sukker og bages. Det er vigtigt at der bruges rismel for at få den rigtige konsistens på småkagerne. Når kagen er bagt, skæres de i ret store stykker og afkøles. Det er nogle ordentlige moppedrenge, men det skal være på den måde, det gør man også i Skotland. Held og lykke.


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Enhver by, lille som stor med respekt for sig selv, har et lokal shortbreadbageri. Men opskriften her er absolut IKKE original