Fennikelbrød

Fennikelbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
300 g.sigtemel
200 g.hvedemel
2.5 dl.lunkent vand
30 g.gær
1 dl.ymer med stuetemperatur
75 g.blødt smør
1 æg
2 tsk.stødt tørret fennikel
2 spsk.salt
 
Opskrift:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Ymer, smør, fennikel og salt tilsættes i nævnte rækkefølge. Sigtemel og det meste af hvedemelet tilsættes, og dejen samles. Dejen æltes færdig på bordet, med så meget hvedemel den kan tage uden at blive tør. Dejen skal være let og smidig.

Dejen stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Dejen slås ned, og formes til 2 runde brød, som lægges i en springform på ca. 20-25 cm. Stilles til efterhævning ca. 45 min.

Brødet pensles med sammenpisket æg, og bages 40 min. ved 200 grader.


karakterer:
Opskriften er vist 14329 gange,
og udskrevet 276 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gerda  -  2019-07-24 22:04:06
Mine brød ville ikke hæve men udover den salte smag, smager de godt.