Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kartoffel-purløgskrans

Kartoffel-purløgskrans, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
250 g.bagekartofler
2.5 dl.kartoffelvand
25 g.gær
2 spsk.vand
1 bdt.purløg
0.5 spsk.sukker
2 tsk.salt
450-500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 æg
 
 Til formen:
 smør
 


Opskrift:

Skræl kartoflerne og kog dem godt møre i vandet. Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 2½ dl., køl dem af og mos dem med en gaffel. Rør gæren ud i 2 spsk. vand og kom det i en bageskål sammen med kartoffelvandet og olien. Klip purløgen fint og tilsæt det sammen med mosede kartofler, sukker, salt og det meste af hvedemelet. Tilsæt mere mel, til dejen lige slipper skålen og ælt den smidig på et meldrysset bord. Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted ca. 1 time. Pensl en stor randform med smør. Del dejen i 18-20 stykker og tril dem til boller. Læg dem i formen ved siden af hinanden, først en krans nederst og så en krans let forskudt ovenpå. Efterhæv brødet lunt og tildækket ca. ½ time. Pensl med æg. Sæt brødet nederst i en 200 grader forvarmet ovn og bag det 20 minutter. Vend det forsigtigt ud af formen og bag det yderligere 5-10 minutter, til det er helt gennembagt og skorpen er gyldenbrun. Afkøles på rist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6240 gange,
og udskrevet 83 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu