Kartoffel-purløgskrans
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : |
|
|
Skræl kartoflerne og kog dem godt møre i vandet.
Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 2½ dl., køl dem af og mos dem med en gaffel.
Rør gæren ud i 2 spsk. vand og kom det i en bageskål sammen med kartoffelvandet og olien.
Klip purløgen fint og tilsæt det sammen med mosede kartofler, sukker, salt og det meste af hvedemelet.
Tilsæt mere mel, til dejen lige slipper skålen og ælt den smidig på et meldrysset bord.
Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted ca. 1 time.
Pensl en stor randform med smør.
Del dejen i 18-20 stykker og tril dem til boller.
Læg dem i formen ved siden af hinanden, først en krans nederst og så en krans let forskudt ovenpå.
Efterhæv brødet lunt og tildækket ca. ½ time.
Pensl med æg.
Sæt brødet nederst i en 200 grader forvarmet ovn og bag det 20 minutter.
Vend det forsigtigt ud af formen og bag det yderligere 5-10 minutter, til det er helt gennembagt og skorpen er gyldenbrun.
Afkøles på rist.
|
|
Opskriften er vist 7569 gange,
og udskrevet 116 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne