Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Israelsk festbrød

Israelsk festbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Israel

IsraelIndsendt :





Ingredienser:
50 g.gær
2 dl.lunkent vand
4 tsk.sukker
2 tsk.salt
3 æg
0.5 dl.olivenolie
500 g.hvedemel
1 æggeblomme
2 spsk.vand
 


Opskrift:

Gæren smuldres og røres ud med 1 dl. af vandet i dejfadet. Tilsæt resten af vandet, sukker, salt, æg og størstedelen af melet. Arbejd dejen godt igennem. Den skal være smidig og glat. Tilsæt mere mel efterhånden.

Sæt dejen til hævning, tildækket og lunt, ca. 45 minutter.

Ælt dejen let igennem og lad den hæve yderligere 15 minutter.

Tag dejen ud på et ganske let melet bord. Del den i 3 portioner, der hver rulles á 50 cm. Flet længderne og buk enderne ind under brødet. Sæt fletbrødet på plade med bagepapir og lad det hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Æggeblommen piskes sammen med vand, og brødet pensles hermed. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter. Dæmp varmen til 175 og fortsæt bagningen ca. 30 minutter.

Afkøles på rist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 12145 gange,
og udskrevet 201 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jesper  -  2009-01-31 15:06:40
Olien skal tilsættes sammen med resten af vandet, sukker og salt. Bemærk i øvrigt at ved varmluftovn, skal brødet kun bages i ca. 19 min ved 160 grader.


Suriyan  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad gør man med olien? Der står nemlig ikke hvornår den skal bruges...