Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Speltbrød i kurv

Speltbrød i kurv, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1.5 dl.koldt vand
2.5 dl.gammeldags kærnemælk
10 g.gær
1.5 tsk.salt
550-600 g.sigtet speltmel
 


Opskrift:

Rør vand, kærnemælk, gær og halvdelen af melet til en glat blanding. Tilsæt salt og resten af melet til en blød, men ikke klistret dej og ælt den godt.

Drys en brødkurv med hvedemel. Form dejen til et rundt brød og læg det i kurven. Læg en omvendt skål over og sæt hele arrangementet i køleskab 4-6 timer.

Vend forsigtigt brødet ud på bageplade med bagepapir. Sæt det nederst i en 220 grader forvarmet ovn. Bages 25-30 minutter.

Afkøles på en rist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 14961 gange,
og udskrevet 548 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ninell/västra jämtland.se  -  0000-00-00 00:00:00
Samtidig med at ovnen tændes,sættes et fad med vand i bunden af ovnen.Når temp.er oppe på de 220 gr.(hellere 250 gr.)er der samtidig damp i ovnen.dampen gør at skorpen ikke dannes for hurtigt og dermed hæmmer hævningen.Gi`bare fritstående brød damp i 3 min.(sænh herefter temp. til 220 gr.)Et andet tips: sæt brødene på meget varme plader,så flyder de ikke så nemt ud.endnu et tips.: Glem alt om bagetider i fremtiden.Brug et stegetermometer og bag alle lyse brød til de har kernetemp. på 100 grader ,alle mørke brød til en kernetemp. på 98 grader.Brødene er da færdigbagte og ligger ikke og fortsætter syrningen.Man får et mere velsmagende og holdbart brød.Synes man det bliver for mørkt på skorpen dækkes der bare med et stykke folie.


Carl Jochimsen  -  0000-00-00 00:00:00
Det bliver et glmrende brød, ja faktisk 2 for vi laver et mørkt med alminelig spelmel og et lyst med sigtet spelt