Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græsk olivenbrød

Græsk olivenbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.vand
1 tsk.salt
0.5 dl.olivenolie
1 æg
500 g.hvedemel
100 g.fetaost
15 sorte oliven uden sten
 
 Pensling:
 æg
 


Opskrift:

Rør gæren ud i dejfadet med ½ dl. lunkent vand. Tilsæt resten af vandet, som også skal være lunt, sammen med salt, olivenolie og let sammenpisket æg. Rør det meste af melet i og ælt dejen godt og grundigt. Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.

Ælt dejen let igennem. Tag ¼ fra og rul resten af dejen ud i en aflang flade. Skær osten i mindre tern og fordel den på dejen med skivede oliven. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led og form den til en ring på plade med bagepapir.

Resten af dejen trilles til en bolle, som lægges i midten af ringen. Den skal fylde ringen ud. Efterhæver, tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Afkøles på rist og spises, gerne med usaltet smør, da fetaosten salter brødet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 20571 gange,
og udskrevet 660 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu