Græsk olivenbrød

Græsk olivenbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.vand
1 tsk.salt
0.5 dl.olivenolie
1 æg
500 g.hvedemel
100 g.fetaost
15 sorte oliven uden sten
 
 Pensling:
 æg
 
Opskrift:
Rør gæren ud i dejfadet med ½ dl. lunkent vand. Tilsæt resten af vandet, som også skal være lunt, sammen med salt, olivenolie og let sammenpisket æg. Rør det meste af melet i og ælt dejen godt og grundigt. Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.

Ælt dejen let igennem. Tag ¼ fra og rul resten af dejen ud i en aflang flade. Skær osten i mindre tern og fordel den på dejen med skivede oliven. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led og form den til en ring på plade med bagepapir.

Resten af dejen trilles til en bolle, som lægges i midten af ringen. Den skal fylde ringen ud. Efterhæver, tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Afkøles på rist og spises, gerne med usaltet smør, da fetaosten salter brødet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 22100 gange,
og udskrevet 714 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu