Græsk landbrød

Græsk landbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :



Ingredienser:
75 g.gær
5 dl.kærnemælk
1.5 dl.vand
400 g.sigtemel
1 spsk.salt
450 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren smuldres i dejfadet. Lun lidt af kærnemælken, bland den med vand og resten af kærnemælken og hæld det i fadet. Rør gæren glat.

Tilsæt sigtemel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og længe. Kom mere mel i. Dejen skal være blank og fast. Lad den hæve til mere end det dobbelte.

Form dejen til en bolle, der trykkes flad og foldes sammen som en halvmåne. Lægges på plade med bagepapir.

Skær 3-4 snit på skrå og lad brødet hæve til det dobbelte, ca. 40 minutter.

Drys et tyndt lag mel over og sæt pladen på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader. Bages i ca. 1 time.

Afkøles på rist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (85 stemmer)

Opskriften er vist 18806 gange,
og udskrevet 619 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mads  -  2007-12-16 10:19:53
Dette er et super brød fra Gyldendals brødbog, lav evt to brød af opskriften, så bliver de mere overskuelige. Pas på med bagetiden, tjek dem efter 40 min.

Maibritt  -  0000-00-00 00:00:00
Det er et rigtig godt brød, og det er meget nemt at lave. Brødet bliver ret stort, fordi det skal hæve meget. Smager rigtig godt.