Ingers rugbrød

Ingers rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rismel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :

Ingredienser:
100 g.gær
1.2 l.lunkent vand
2 spsk.sirup
2 spsk.salt
1 spsk.kulør
500 g.hvedemel
750 g.rugmel
750 g.knækkede rugkerner
 
Opskrift:
Gæren smuldres i dejfadet. Hæld 2 dl. lunkent vand i og rør gæren glat. Hæld resten af vandet i. Tilsæt sirup, salt, kulør, hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner. Ælt dejen grundigt.

Fordel dejen i 3 smurte forme. Glat overfladen med en plastspartel dryppet i vand og lad brødene hæve tildækket og lunt, til næsten dobbelt størrelse.

Dejen prikkes med en gaffel og pensles med lidt vand.. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 2 timer.

Dæk brødene med et viskestykke og lad dem afkøle 1-1½ time i formene, før de vendes ud og afkøles på rist.


karakterer:
Opskriften er vist 29154 gange,
og udskrevet 731 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ina  -  2016-07-02 11:51:27
Undskyld, men hvad har opskriften med rismel at gøre?

W Ditlevsen  -  0000-00-00 00:00:00
Ingers rugbrød - måske fra Norge