Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Speltflutes

Speltflutes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Flutes 4 Flutes
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Flutes

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Speltflutes, billede 4 Speltflutes, billede 1 Speltflutes, billede 2 Speltflutes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Det lune vand (eller ½ vand og ½ yoghurt) udrøres med gær, salt, sukker samt olivenolie.
Melet røres i lidt ad gangen til en grød og hæver over en formiddag (eller natten over).

Endelig æltes resten af melet i og der skal bruges lidt over et kilo. Dejen æltes godt igennem til den er smidig og slipper bord og hænder. Så hæver den atter et par timer og skæres ud til fire flutes, der ridses i romber og stryges med et sammenpisket æg og hæver en halv times tid mere.

Bages gyldne ved 200 grader C. alm. ovn ca. ½ time.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 51526 gange,
og udskrevet 1659 gange.


Energi:
KJ total 15918 (3790 kcal)
KJ pr. Flutes 3979 (947 kcal)
Vægt ialt 1954 gram
Vægt pr. Flutes 488 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 814 KJ (193 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 35.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-11-27 18:08:48
Jeg brugte ca halvt græsk jugurdt og lidt mindre mel, utroligt lækkert, bagt ved 190 o varm luft


Per  -  2010-12-04 16:50:13
De skulle have 3-400 gram ekstra mel, i forhold til de 1.000 gram. Vi brugte sigtet speltmel.


Karin  -  2007-01-08 19:51:57
Jeg brugte speltmel fra Skærtoft mølle. Det kan anbefales!!!