Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græske hvedebrød

Græske hvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :




Ingredienser:
1 l.lunken vand
50 g.gær
2 dl.god olivenolie
4 æg
1 spsk.salt
2 kg.hvedemel
 


Opskrift:

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, æg, salt, samt det meste af melet. Gå over til håndæltning, kom ikke mere mel i end nødvendigt, men min erfaring er at brødene tager ca.2200gr. Ihvertfald skal dejen være glat, og skal kunne slippe skålen, men samtidig smidig og "levende". Lad efterhæve lunt og under klæde 1 time. Slå dejen ned, og form 6 runde brød og placer dem i en bradepande, der er smurt med olie, pensl tillige på siderne af brødene, så er de nemmere at skille fra hinanden efter bagningen. Lad atter efterhæve under klæde 45 min. Pensl brødene ovenpå med letpisket æg, og rids dem med en skarp kniv.

Bages ved 225 grader nederst i ovnen 35-40 min

Tips:

Drys evt. med groft salt inden bagningen




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 10179 gange,
og udskrevet 313 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anker Heegaard  -  2008-07-28 09:17:19
Fantastisk opskrift. Familie og kolleger roser altid brød bagt efter denne opskrift. Jeg laver 2 store brød, som bages på nederste rille i varmluftovn ved 225 grader i 50 minutter. Jeg supplerer som regel opskriften med enten solsikkekerner eller opblødte hvedekerner. Brødet er godt at fryse ned og holder fint i brødkurven.