Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Speltbrød med honning

Speltbrød med honning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
100 g.Lima speltkerner (eller hvedekerner)
25 g.gær
2 spsk.Maldon sea salt
2 spsk.honning
1 l.vand
3 dl.kærnemælk
400 g.Lima speltmel
800 g.hvedemel
 
 Topping:
 Æg
 Maldon sea salt
 
Opskrift:
Udblød speltkernerne i koldt vand natten over i køleskab, eller kog dem i ca. ½ time, til de er møre. Udblød gær, salt og honning i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og mælken. Rør de øvrige ingredienser i, og ælt godt. Lad dejen hæve i køleskabet i 12-24 timer. Form til flutes i bagepladens længde. Pensl med sammenpisket æg, rids med en kniv, og drys med salt. Bag i 10 minutter ved 250 grader og herefter i 20 minutter ved 200 grader.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14963 gange,
og udskrevet 304 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lene D.  -  2010-09-27 18:24:07
Kan man ikke helt undlade hvedemel, og så kun bruge speltmel?