Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Speltbrød

Speltbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
10 dl.koldt vand
25 g.gær
2 spsk.salt
2 tsk.fennikelfrø (kan udelades)
1 spsk.sukker
300 g.speltmel (eller grahamsmel)
1000 g.hvedemel
 


Opskrift:

Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt. Rør melet og evt. frø i lidt ad gangen, gerne med en elpisker eller røremaskine. Dejen skal være klistret og lind.

Lad dejen hæve natten over i køleskabet.

Form dejen til et rundt brød og sæt det på bageplade med bagepapir. Drys med mel og rids i overfladen med en skarp kniv.

Bages 50-60 minutter ved 200 grader.

Tips:

Husk at starte på dejen dagen før det skal serveres. Alternativt bruges 50 g gær og en hævetid på ca. 1-2 timer ved stuetemperatur.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 26028 gange,
og udskrevet 618 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2009-05-15 16:19:40
Ja misvisende jeg skal bruge splet boller eller brød uden hvedemel


  -  2007-09-21 16:28:33
ENIG!


  -  2007-04-08 09:13:05
Titel misvisende. Det er jo hvedebrød med lidt spelt....:(