Speltbrød med krydderurter

Speltbrød med krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.vand
2 tsk.groft salt
1 tsk.honning
12.5 g.gær
200 g.sigtet speltmel
100 g.Durum hvedemel
100 g.alm. hvedemel
 
 Ovenpå:
0.5 spsk.olivenolie
2 tsk.groft salt
1 spsk.frisk hakket rosmarin
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning. Rør de tre slags mel i, en ad gangen. Dejen skal bare røres med en ske og have konsistens som tyk havregrød. Drys et tyndt lag mel over, læg film over skålen og stil den i køleskab natten over eller mindst 6 timer (kan også stuehæves på ca. 3 timer).

Tag dejen ud og rør den let igennem men en ske. Tænd oven på 220 grader og lad bagepladen varme med i ovnen. Tag den ud, kom bagepapir på og bred dejen ud herpå i en firkant, brug skeen. Dryp eller pensl olien over og drys med salt og rosmarin. Lad det stå 10 minutter.

Bag brødet midt i ovnen ca. 20 minutter til overfladen er lysebrun og kanterne let sprøde. Lad det køle af på en rist.

Tips:

Kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 12458 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu