Safranboller

Safranboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.smør
2.5 dl.mælk
25 g.gær
1 tsk.safrantråde
1 tsk.sukker
1 spsk.kogende vand
1 æg
5 spsk.sukker
500 g.hvedemel
 
 Pynt:
 korender eller rosiner
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Smelt smørret over svag varme. Hæld smørret i en skål, hæld mælken heri og opløs også gæren heri. Stød safran med 1 tsk. sukker og lad trådene trække i det kogende vand. Kom det i mælkeblandingen. Tilsæt æg og sukker og pisk let. Kom melet i og ælt, til dejen bliver glat, men ikke sej. Stil dejen til hævning i 1/2 time. Slå dejen ned. Del den i flere stykker og tril den til fingertykke pølser, hvis du vil forme forskellige luciabrød, ellers lav almindelige runde boller. lad brødene efterhæve på pladen i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg og pynt med korender. Bag brødene ved 250 grader i ca. 15 min.





karakterer:
Opskriften er vist 21116 gange,
og udskrevet 341 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækre - bag kun ved 200 grader