Smelt smørret over svag varme. Hæld smørret i en skål, hæld mælken heri og opløs også gæren heri. Stød safran med 1 tsk. sukker og lad trådene trække i det kogende vand. Kom det i mælkeblandingen. Tilsæt æg og sukker og pisk let. Kom melet i og ælt, til dejen bliver glat, men ikke sej. Stil dejen til hævning i 1/2 time. Slå dejen ned. Del den i flere stykker og tril den til fingertykke pølser, hvis du vil forme forskellige luciabrød, ellers lav almindelige runde boller. lad brødene efterhæve på pladen i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg og pynt med korender. Bag brødene ved 250 grader i ca. 15 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.3
(9 stemmer)
Opskriften er vist 19876 gange, og udskrevet 315 gange.
Kommentarer
ldmikkelsen - 0000-00-00 00:00:00 Lækre - bag kun ved 200 grader
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider