Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pirogger med fetafyld

Pirogger med fetafyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Oste - Feta

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Pirogger med fetafyld, billede 4 Pirogger med fetafyld, billede 1 Pirogger med fetafyld, billede 2 Pirogger med fetafyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
50 g.margarine
5 dl.mælk
50 g.gær
200 g.groftrevet kartofler
2 tsk.salt
1 æg
960 g.hvedemel
 
 Fyld:
2 tomater
150 g.fetaost
 salt
 peber
0.5 dl.frisk basilikum
 


Opskrift:

Dej:
Margarinen smeltes i en gryde. Mælken tilsættes. Gæren røres ud i den lune mælk. Revet kartofler tilsættes. Salt og peber røres i. Melet tilsættes lidt ad gangen til passende konsistens. Dejen æltes godt igennem og hæver 30 minutter.

Fyld:
Bring en gryde med vand i kog, skold tomaterne heri, og flå dem så.
Hak kødet fra de flåede tomater og blander heri fetaost skåret i terninger. Smag til med salt, peber og frisk basilikum klippet i småstykker. De kan også blande nogle sorte hakkede oliven i.

Dejen deles i 12 dele, som æltes til boller, trykkes flade og rulles til cirkler ca. 15-20 cm. Fyldet fordeles midt på cirklerne. Knib kanterne sammen over fyldet på oversiden, så du får et kano-formet aflangt brød. Pensl med sammenpisket æg eller tykmælk. Efterhæver 20-30 minutter.

Bages ved 225grader i alm. ovn eller 200 grader i varmluftovn i 20-25 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 59514 gange,
og udskrevet 984 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-04-07 17:36:14
Skal kartoflerne koges før de rives ?


Per  -  2010-08-10 08:48:26
Alt for meget dej i forhold til fyldet efter min mening, kan godt halvere dejen eller fordoble fyldet. Og så skal de kun have omkring 13 minutter.


Mette  -  2007-08-20 23:15:35
Super lækker dej! Vi brugte dog løg, forårsløg, peberfrugt, kartofler, gulerod, creme fraiche og feta + salt og peber som fyld.. De er bare goe! Måske lidt grahams mel i dejen ville være en idé? :)