| |
|
Pirogger med valnøddefyld
Pirogger med valnøddefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | Dej: Dej: | 1 | dl. | lunkent vand1 dl. lunkent vand | 10 | g. | gær10 g. gær | 0.5 | tsk. | salt0.5 tsk. salt | 1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | 125 | g. | speltmel125 g. speltmel | 150 | g. | sigtet speltmel150 g. sigtet speltmel | | | | | | Fyld : Fyld : | 100 | g. | gedefeta100 g. gedefeta | 1.5 | dl. | groft hakkede valnødder1.5 dl. groft hakkede valnødder | 2-3 | dl. | groft hakket grønt ( spinat - persille - grønkål eller lign.) 2-3 dl. groft hakket grønt ( spinat - persille - grønkål eller lign.) | | | salt salt | | evt. | peber evt. peber | | | |
| |
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og mel indtil det bliver en smidig dej.
Lad den stå og hæve lunt et par timer, gerne længere.
Ælt dejen igennem og rul den tyndt ud og udstik runde ” deje” med en diameter på ca. 12 cm.
Bland fyldet og fordel det på ”dejene”. Fold dejen sammen med en gaffel. Læg piroggerne på bagepapir på en plade.
Efter hæv ca. ½ time.
Pensl med olie eller æg.
Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Tips:
Disse pirogger er super gode som tilbehør til supper, salater eller grøntsagspostejer. De er også gode til frokost og madpakker.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2
(6 stemmer)
Opskriften er vist 18311 gange, og udskrevet 438 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Sine - 0000-00-00 00:00:00 De er super go'e. Man kan evt tilføje en enkelt laksebøf.
Jette - 0000-00-00 00:00:00 Disse pirogger er super gode. De sidste 150 g sigtet speltmel er for meget - brug kun 50 g mel (hvedemel er godt)
|
|