Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt og olie. Rør melet i og ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen med et opvredet viskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Del pirogdejen i to. Rul hver halvdel ud i ½ cm tykkelse på et meldrysset brod. Stik i alt 12 cirkler ud på ca. 12 cm i diameter.
Tænd ovnen på 200°.
Skyl spinaten grundigt og ryst den fri for vand. Damp den under låg ca. 2 min i det vand der hænger ved. Pres spinaten let for væde.
Damp champignonerne ind ved jævn varme på en tør pande til al væden er fordampet. Drys muskatnød over.
Bland syrnet fløde og hvedemel. Hæld det ved champignonerne sammen med spinaten og lad det koge igennem 3 min. Bland purløgen i og smag til med salt og peber.
Læg en skefuld af champignon-spinatfyldet midt på hver dejcirkel og fold dejen sammen over fyldet. Fugt evt. sammenføjningen med lidt vand.
Stil piroggerne på bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve 15 min.
Pensl piroggerne med sammenpisket æg og bag dem i 25 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(12 stemmer)
Opskriften er vist 23979 gange, og udskrevet 717 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider