Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Burek, tyrkiske piroger

Burek, tyrkiske piroger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :


Burek, tyrkiske piroger, billede 4 Burek, tyrkiske piroger, billede 1 Burek, tyrkiske piroger, billede 2 Burek, tyrkiske piroger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
5 dl.mælk
2 æg (skal være stuetemperede)
3 spsk.olie
25 g.gær
2 tsk.groft salt
 hvedemel
 
 Fyld 1.
 Kødpiroger er mest brugt. Lav en kødsovs som til spaghetti den skal være ret tør. Brug evt. en rest fra dagen før.
 
 Fyld 2.
 Ost/spinat:
1 løg
 olie
500 g.helbladet spinat (gerne frosset)
3 æg
 salt
1-2 gode håndfulde fetaost eller mozzarella
 
Opskrift:
Lun mælk til håndvarmt. Pisk æggene i og udrør gæren. Tilsæt salt og olie. Ælt så meget mel i som den behøver.

Problemet med tyrkiske opskrifter er at der ikke er mål og vægt på, men et gæt er at det er ca. 600 g mel +-.

Ælt dejen smidig og lad den hæve. Del dejen i 15 kugler og rul dem ud. Læg et par skefulde fyld på, pensl kanten med vand og luk dem sammen og pres med en gaffel.

Man kan enten stege dem på en pande i olie, eller bage dem i ovnen i 20-30 min ved 200 grader C. alm. ovn. Kan fryses.

Fyld 2:
svits løg, tilsæt spinat og lad det simre. Tag gryden af varmen og rør æg, salt og ost i.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (73 stemmer)

Opskriften er vist 113148 gange,
og udskrevet 2251 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Tyrker  -  2019-08-19 11:42:06
Dette har intet med borek at gøre

Halkjær  -  2017-09-16 12:34:01
Kan ikke proppe feta i mad. Men ellers 6 stjerner for denne fantastiske mad:)

jytte  -  2016-10-29 13:37:14
de smager utrolig godt

mejsevej  -  2012-09-05 22:43:57
prøvede den med spinat/ost. synes dejen var svær at arbejde med, men fyldet rigtig lækker.

karina  -  2012-07-29 12:37:55
Sådan en dejlig og nem opskrift og kun fantasien der sætter grænser for fyldet,jeg laver en potion hver uge med forskelligt fyld,og det er så populært i madpakker og snack og bare den lille hurtige ......

Amy  -  2012-04-11 14:41:20
Yaaay!!! nu ret til hjemkundsskab !!! Glad hilsen fra elev på Nyboder skole :D

Susanne tagmos  -  2012-04-07 18:51:46
Jeg laver altid den med ost - en fast smuldregod ost og så bare helbladet persille skåret i småt - hmmm lækker med en kop varm the til eller et glas iskoldt hvidvin

jordbær84  -  2011-11-04 20:22:56
jeg brugte 200g. grahams mel og 800g. alm. mel

Medine  -  2011-10-30 09:45:45
Det smager pragt fuld

amila  -  2011-06-06 13:35:31
Det smager super godt

ALIBABA  -  2011-04-05 14:52:02
Den bedste börekfyld er med fetaost: ingredienser: fetaost(ikke det bløde og cremede), 1 tomat, bladbredet persille, 1 fint hakket løg, lidt tørret mynte eller frisk, lidt rosenpaprika, eller grov kornet paprikapulver og en fingerspids spidskommen pulver.

Tøserne fra Kolding (:.  -  2011-02-03 12:19:28
lyder lækkert(:<3

Louise  -  2011-01-12 11:44:11
kan det fryses? :)

LL  -  2010-08-15 15:20:09
hvor mange burek bliver der ud af denne opskrift?

Ruden  -  2009-04-18 19:57:48
God mad til rester - pirogerne smager aldrig ens. Det er billigt og nemt. Hvis man har lidt feta, er det også godt at smulre deri.

Maria  -  2008-12-18 17:53:53
Har aldrig smagt sådan en vidunderligt mad... anbefaler den:)

aalborg  -  2008-03-16 13:03:25
er nu 2. gang jeg bager dem, de er lette og geniale til madpakken. dejlig billig mad som en fatig studerende nyder godt af:)

alima  -  2007-09-29 09:24:26
det lyder rigtig lækkert, en god og let beskrivelse.. håber den bliver god?

pja  -  0000-00-00 00:00:00
Spinatfyldet smager dejligt - smager meget som noget, vi smagte i Tyrkiet

Veli  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager dejligt