Piroger med grønt fyld

Piroger med grønt fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Dej:
150 g.grahamsmel
100 g.hvedemel
75 g.smør
1 æg
1 tsk.salt
2 spsk.tykmælk
 
 Fyld:
200 g.porrer
200 g.gulerødder
2 spsk.olie
250 g.champignon
300 g.bagekartofler
2 dl.creme fraiche
2 stilketimian
 salt
 peber
 
 Pensling:
 æg
 
Opskrift:
Porrerne renses og skæres i tynde ringe. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern. Champignonerne renses og skæres i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen. Porrer og gulerødder svitses i olien et øjeblik.

Kartoflerne tilsættes og steger med for svag varme i ca. 7 minutter. Champignonerne tilsættes og steger med i ca. 5 minutter, hvorefter der slukkes for varmen. Creme fraiche tilsættes, og der smages til med timian, salt og peber. Melet hældes i en skål, salt tilsættes. Smørret hakkes i melet og smuldres til en grynet masse. Brug evt. foodprocessoren eller en pisker med dejkroge. Samles til en dej (må ikke æltes!) med ægget og så meget tykmælk, der er nødvendigt.

Dejen deles i 2, og hver del rulles meget tyndt ud i 24*24 cm. Udstik med en skål eller lignende (12 cm i diameter) 4 pirogger af hvert dejstykke. Lav 2 mere af den overskydende dej. Fordel fyldet på den ene halvdel og fold den anden over (det er lidt svært, for der skal helst være så meget fyld i som muligt). Tryk kanten med en gaffel, prik huller med gaflen og pensl med sammenpisket æg.

Bages ved 225° i 20-25 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 14753 gange,
og udskrevet 468 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu