Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Piroger med grønt fyld

Piroger med grønt fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
 Dej:
150 g.grahamsmel
100 g.hvedemel
75 g.smør
1 æg
1 tsk.salt
2 spsk.tykmælk
 
 Fyld:
200 g.porrer
200 g.gulerødder
2 spsk.olie
250 g.champignon
300 g.bagekartofler
2 dl.creme fraiche
2 stilketimian
 salt
 peber
 
 Pensling:
 æg
 


Opskrift:

Porrerne renses og skæres i tynde ringe. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern. Champignionerne renses og skæres i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen. Porrer og gulerødder svitses i olien et øjeblik.

Kartoflerne tilsættes og steger med for svag varme i ca. 7 minutter. Champignonerne tilsættes og steger med i ca. 5 minutter, hvorefter der slukkes for varmen. Creme fraiche tilsættes, og der smages til med timian, salt og peber. Melet hældes i en skål, salt tilsættes. Smørret hakkes i melet og smuldres til en grynet masse. Brug evt. food-processoren eller en pisker med dejkroge. Samles til en dej (må ikke æltes!) med ægget og så meget tykmælk, der er nødvendigt.

Dejen deles i 2, og hver del rulles meget tyndt ud i 24*24 cm. Udstik med en skål eller lignende (12 cm i diameter) 4 piroger af hvert dejstykke. Lav 2 mere af den overskydende dej. Fordel fyldet på den ene halvdel og fold den anden over (det er lidt svært, for der skal helst være så meget fyld i som muligt). Tryk kanten med en gaffel, prik huller med gaflen og pensl med sammenpisket æg.

Bages ved 225° i 20-25 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13641 gange,
og udskrevet 433 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu