Farsbrød med rodfrugter

Farsbrød med rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :
Farsbrød med rodfrugter, billede 4 Farsbrød med rodfrugter, billede 1 Farsbrød med rodfrugter, billede 2 Farsbrød med rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
20 gram Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
200 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
0.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Det hakket kød røres til fars med æg,mælk,mel,hakket løg og hakket persille samt salt,peber.

Rodfrugten skrælles og skæres i store tern,som ristes på en pande ca 5 min.

Halvdelen af farsen lægges i bunden af et smurt ovnfast fad,og rodfrugten fordeles på farsen og resten af farsen lægges oven på.

Retten bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 1 time.


karakterer:
Opskriften er vist 52770 gange,
og udskrevet 1731 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6953 (1655 kcal)
KJ pr. Pers. 1738 (413 kcal)
Vægt ialt 1447 gram
Vægt pr. Pers. 361 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 480 KJ (114 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Christian  -  2017-02-25 19:42:53
Super enkelt og super velsmagende! Groft flutes passer godt til.

Anni  -  2016-03-24 20:54:24
Kom lidt reven ost i farsen, det er lækkert 😊

Per  -  2010-09-05 18:04:37
1 time er i overkanten, 40 er mere passende.

Anita  -  2010-03-27 15:03:20
1/10-2006 god opskrift, brug gerne mere persille. selleri kan erstattes eller suppleres med porre. Kom bacon ovenpå det sidste lag fars. Tilbehør bagte tomater med basillikum.

  -  2010-01-20 09:00:12
Hvad kan man anbefale at servere til denne ret ? - Kan man lave retten helt færdig og derefter fryse den til senere brug?